Christian Kronman

ChristianI år er det 23 år siden, jeg sprang ud som gadedigter ved foden af Rundetårn og begyndte at udsige egne og andres digte til de forbipasserende. Mange gik forbi, tog sig til hovedet og sagde: ”Vi har da steder at gøre af sådan nogle mennesker.”

Men efterhånden som det lørdagsslentrende publikum fandt ud af, hvad det var jeg ville, (og jeg også selv begyndte at finde ud af det), blev de poetiske stand ups en fast og vist nok yndet del af bybilledet de følgende fem år.

Det var et spring fra skriften ud i direkte tale, fra stuens stille fordybelse til gadens myldrende nu. I dag står jeg med et ben i begge genrer, dels som lyriker og gadedigter, dels som forfatter og historiefortæller, og dels som journalist og foredragsholder. Dertil kommer rundvisningerne ad Digterruten på Assistens Kirkegården på Nørrebro.

Udover historiefortælling er mit speciale det fortællende foredrag og de grundigt indarbejdede digtrecitationer. Måske kunne man kalde mig humorist med lyrisk slagside, fascineret af tilværelsens magi, betaget af skønheden. Eller med andres ord: ”Christian formår at løfte tilhørerne ud af hverdagens trummerum, inspirere dem og stemme sindet.” Mari-Ann Blok, kulturentrepreneur hos FOF Gentofte. Eller: ”Christians egen forfattervirksomhed og digternerve er måske det, der gør oplevelsen særlig autentisk.” Centerleder Gitte Lunding, Kulturcentret Assistens. Eller: ”TAK, Christian, for sidst! Så forløsende og vidunderligt at se og høre dig her på scenen igen.” Kasper Sørensen, BestTellers.

Læs mere på www.gadedigteren.dk